تصویب بیانه شورای امنیت و التیماتوم یک ماه به ایران
سرانجام پس از حدود یک ماه رایزنی و جلسات متعدد رسمی و غیر رسمی اعضای شورای امنیت، آنها شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورک،با صدور بیانیهای علیه ایران، توافق کردند به ایران یک ماه برای تعلیق فعالیتهای مربوط به چرخه سوخت اتمی فرصت داده شود.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، با فشار روسیه و چین که تا کنون صدور بیانیه علیه ایران را با مشکل مواجه کرده بودند، از یک سو مهلت دادهشده به ایران به ۳۰ روز افزایش یافت و از سوی دیگر بندی که برنامه اتمی ایران را خطری برای صلح و امنیت جهانی میشمرد، حذف شد.بر پایه متن جدید بیانیه شورای امنیت، جمهوری اسلامی سی روز وقت خواهد داشت که همه فعالیت های مربوط به چرخه سوخت را به حال تعلیق درآورد.
با تایید این بیانیه، گزارش پرونده ایران هم به شورای امنیت و هم به آژانس بینالمللی انرژی هستهای داده میشود. پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل از پانزدهم اسفندماه، جلساتی را برای بررسی پیش نویس این بیانیه آغاز و دست کم ۲۰نشست بدون نتیجه برگزار کردند.انگلیس و فرانسه به عنوان بانیان این پیش نویس بیانیه ناچار شدند چهار بار بیانیه مذکور را اصلاح تا از سطح مخالفتها با اصل آن بکاهند.
ظریف : تهران فشار و تهدید را نمی پذیرد .
نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه پس از صدور بیانیه رئیس شورایامنیت در خصوص برنامه هستهای ایران تصریح کرد که، تهران می خواهد همکاری کند، اما فشار و تهدید را نمیپذیرد.
دکتر "محمدجواد ظریف" در یک نشست مطبوعاتی در مقر سازمان ملل با خبرنگاران، با تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران به ممانعت برخی از اعضای دائم شورای امنیت برای حضور ایران در جلسه شورا به بهانه مسائل مربوط به آیین کاری اشاره و گفت: باید به شورای امنیت یادآور شد که چه رفتاری با ایران در گذشته داشته است.
وی افزود: در ۵۵سال پیش وقتی که ایران جنبشی را در میان کشورهای در حال توسعه برای بدست گرفتن سرنوشت خود با ملی کردن نفت اتخاذ کرد یکی از اعضای دائم همین شورا موضوع ملی شدن صنعت نفت را بهعنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت بینالمللی به شورای امنیت کشاند. امروز نیز همان داستان در حال تکرار است.
.
ظریف تصریح کرد: پایبندی ایران به تعهدات خود طبق معاهدات بینالمللی امری قطعی است. این پایبندی نه تنها برخاسته از عضویت ایران در معاهدات است بلکه نشات گرفته از آموزههای دینی و سابقه تاریخی ایران است.
.
وی گفت: ایران به دلایل استراتژیک دستیابی به چنین سلاحهایی را خطرناک میداند. ایران در بالاترین سطح بارها اعلام کردهاست که سلاح هستهای نمیخواهد و بدنبال توسعه و یا تولید این سلاحهای غیرانسانی نیست.
ظریف تاکید کرد: اما موضوع این است که ایران از حق خود در استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای مصر است. این حقوق در معاهده عدم اشاعه پیش بینی شده است و تابع محدودیت های خودسرانه بعضی کشورها نیست .
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: جامعه بینالمللی بخاطر میآورد که زمانی آمریکا حتی از ساخت نیروگاه هستهای بوشهر ممانعت بعمل میآورد و تا سال ۲۰۰۳تلاش میکرد که روسیه به ساخت بوشهر ادامه ندهد. طبق بیانیههای رسمی آمریکا تا همین چند ماه پیش منکر نیاز ایران به نیروگاه هستهای بوشهر بودند.
"برخی تلاش میکردند که برنامه هستهای ایران را به عنوان پنهان کاری یا عدم پایبندی مطرح کنند اما نتیجه گیری تمام گزارشهای مدیرکل آژانس نشان میدهد که هیچ انحرافی در فعالیت های اعلام شده ایران وجود ندارد." وی گفت: در بیانیه رئیس شورا بصورت گزینشی جملهای گنجانده شده مبنی بر اینکه آژانس نمیتواند اعلام کند که در ایران تاسیسات اعلام نشده وجود ندارند.
متن کامل جدیدترین بیانیه پیشنهادی انگلیس و فرانسه به شورای امنیت درباره ایران
سفیر ایران : تفاهم تهران -مسکو در باره طرح روسیه
مشکل ما با ایران فقط مسئله هسته ای نیست / باید میان مردم و نظام ایران اختلاف بیاندازیم
به گزارش خبرگزاری "مهر" به نقل از آسوشیتدپرس، رایس در سخنانی در مجلس سنای آمریکا با آشکار کردن نیات کاخ سفید در بهانه قرار دادن مسئله هسته ای گفت ایران به دلایلی به غیر از انگیزه های ساخت تسلیحات هسته ای تهدید است و در صورتیکه شیوه های خود را تغییر ندهد آمریکا به همراه همپیمانانش راه هایی برای مقابله با این کشور در اختیار دارند. رایس افزود ما باید اکنون این تفکر و ائتلاف را نه تنها در خصوص مسئله هسته ای ایران بلکه درباره آن چه این کشور در خصوص تروریسم انجام می دهد توسعه دهیم . وزیر امور خارجه آمریکا ضمن تکرار ادعای خود درخصوص دخالت ایران در امور عراق ، حمایت از تروریسم در لبنان و سرزمینهای فلسطینی و سرکوب داخلی گفت من فکر می کنم ما چندین ابزار در اختیار داریم که یکی ازآن ها تشدید اختلافات میان مردم ایران و رژیمی است که نماینده آنان نیست و هفتاد و پنج میلیون دلاری که برای ارتقاء دموکراسی در ایران درخواست شده است می تواند برای این مبارزه استفاده شود. رایس مدعی شد : اینکه ایران نباید بمب اتمی تولید کند دیدگاه جامعه بین المللی است ، نه تنها آمریکا و ما می خواهم اولین فردی باشم که بگوییم نمی توانیم درباره خطر تولید بمب اتمی از ایران هدر دادن زمان را بپذیریم. وی گفت : هرچند که هنوز واقعاً شانس حل این مشکل را از طریق دیپلماسی داریم اما هر کاری را که لازم باشد، برای رساندن پیامی محکم به ایرانی ها انجام می دهیم، این که آنان راه دیگری به جز دست کشیدن از جاه طلبی های اتمی خود ندارند. وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه گفت : برای همین است که نمایندگان ما در نیویورک برای دستیابی به نخستین مرحله تلاش می کنند . لازم است ببینیم که آیا دیپلماسی اثر لازم را بر رژیم ایران دارد یا نه و اگر تاثیری نداشت، ما به مرحله بعدی خواهیم رسید. رایس گفت : گام بعدی اعمال بخش هفتم تصویبنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است. رایس همچنین گفت : شکی وجود ندارد که ایران تنها و بزرگ ترین تهدیدی است که آمریکا از طرف یک دولت با آن روبرو است. به ادعای وی حمایت های بین المللی قوی از موضع آمریکا وجود دارد که نباید به ایران اجازه داده شود آنچه را که وی از آن به تلاش مخفیانه ایران برای دستیابی به فناوری ساخت بمب یاد کرد ادامه دهد.
اعتراف ناخواسته رایس به انگیزه بهانه جویی های آمریکا :
وزیر امورخارجه آمریکا اذعان کرد تنها مشکل واشنگتن با ایران مسئله هسته ای نیست بلکه ایران منافع آمریکا را تهدید می کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر امام رضا (ع)
به هیچ قیمتی زیر بار حرف زور آمریکا نخواهیم رفت؛ ملت بزرگ ایران را از تحریم نترسانید
خبرگزاری فارس: حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در اجتماع عظیم دههاهزار تن از زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) با تبیین افق پیش روی ملت و دولت در سال مزین به نام مبارک پیامر اعظم (ص)؛ به تشریح مواضع نظام اسلامی در موضوع انرژی و فناوری هستهای شورای امنیت و برخی مطالب مطرح شده دربارهی مذاکره با آمریکا درباره عراق پرداختند.
اولین واکنش رهبر انقلاب به موضوع مذاکره با امریکا
رهبر انقلاب اسلامی در اولین روز سال جدید، اولین بار پس از طرح تازه موضوع مذاکره با آمریکا به موضع گیری در این باره پرداخته و در سخنان مهمی به اعلام موضع روشن جمهوری اسلامی در برابر رای احتمالی شورای امنیت پرداختند.
اظهارات نامتناسب و متناقض مقامات آمریکایی در روزهای اخیر درباره مذاکره با ایران، منجر به واکنش قاطع رهبر انقلاب به آنها و شد، ایشان برخورد دروغپردازانه مقامهای آمریکایی به رغم درخواستهای مکرر برای مذاکره را به باد انتقاد گرفتند، اما در عین حال با شروطی گفت وگو با مقامات آمریکایی و فهماندن صریح پیام مردم ایران بدون ایراد دانستند.